Нидерландия стана първата европейска нация, която внесе банани от Индия. 20-тонна

...
Нидерландия стана първата европейска нация, която внесе банани от Индия. 20-тонна
Коментари Харесай

За първи път в историята Европа ще внася банани от най-големия производител в света

Нидерландия стана първата европейска нация, която внесе банани от Индия. 20-тонна пратка от продукцията доближи Холандия от Барамати, на 10 ноември. Това беше първата пробна доставка на пресни банани до нацията по морския път.

" С идването на индийските банани в Европа една фантазия се сбъдна. Това е пазар, който преследваме, само че е предизвикателство да навлезем. Ако успеем, ще се разпознаваем във връзка с водачество ", каза Пурнима Ханделвал, основен изпълнителен шеф на експортьора INI Farms, представен от.

Индия е най-големият производител на банани в международен мащаб, само че доста дребен състезател, когато става въпрос за експорт. Пурнима загатна, че дългото директно време е главното предизвикателство за износа на индийски банани за Европа. INI Farms изнася банани за Близкия изток и според от дестинацията лишава сред пет и четиринадесет дни, до момента в който директното време до Ротердам е 21 дни. Той постанова условия към обработките преди и след прибиране на реколтата, означи изпълнителният шеф.
 Без банани по Коледа в Русия - цената им скочи фрапантно през годината
Без банани по Коледа в Русия - цената им скочи фрапантно през годината

Кои са другите мощно поскъпнали артикули?

Очаква се тази пробна доставка да отвори забележителен експортен капацитет на европейския пазар за индийски банани. С първата пробна доставка до европейския пазар се пресмята, че Индия може да успее да изнесе банани на стойност над 1 милиард щатски $ през идващите пет години. Основните дестинации за експорт на индийски банани включват Иран, Ирак, ОАЕ, Оман, Узбекистан, Саудитска Арабия, Непал, Катар, Кувейт, Бахрейн, Афганистан и Малдивите.

През интервала сред 2022 и 2023 година Индия е изнесла банани на стойност 176 милиона щатски $. Андхра Прадеш е най-големият щат за произвеждане на банани, следван от Махаращра, Карнатака, Тамил Наду и Утар Прадеш. Тези пет щата групово способстват с към 67 % за производството на банани в Индия.
 Световното произвеждане на банани е мощно застрашено
Световното произвеждане на банани е мощно застрашено

Пазарът разчита единствено на един вид банани, който е мощно предразположен на гъбична инфекция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР